Usahawan Daging Segar Farm Fresh
(Post: Bahasa Melayu)
"Kesedaran betapa pentingnya konsep halal selain mengusulkan makanan terbaik sebagai asas kepada pembentukan diri membuatkan Herni Azura, 31, berasa terpanggil untuk menjana kelainan."
Jarang wanita mahu terjun di bidang perniagaan berasaskan daging segar kerana menganggap ia bukan suatu bidang menarik.
"Apabila negara dimomokkan isu penyembelihan yang tidak betul, daging yang tidak diketahui dari mana asal serta puncanya, dikendalikan golongan yang identitinya sukar diramal status Islamnya, daging bercampur khinzir dan pelbagai isu yang sensitif, membuatkan saya beriltizam melakukan sesuatu untuk ummah."
"Apabila wujudnya francais Daging Segar Farm Fresh yang diambil terus daripada pembekal iaitu Jabatan Perkhidmatan Haiwan Negeri Sembilan, saya rasa keputusan ini tidak silap."
"Selain daging lembu, francais ini turut menjual daging ayam organik iaitu ayam yang tahan lama menerusi penyelenggaraan terkawal."
"Menariknya mengenai bekalan ayam organik ini, ia hanya diberi makan sayuran soya serta diperdengarkan azan dan ayat al-Quran."
Suntikan semangat yang diberikan suami selain inisiatif sendiri yang mahukan sesuatu kelainan membuatkan dia memacu perniagaan ini bukan untuk mengaut keuntungan semata-mata.
"Saya seronok melakukan semua ini kerana menyediakan stok daging segar setiap hari, penghantaran dari rumah ke rumah, mengutamakan konsep moden dan aspek bersih serta berhawa dingin, memberikan kepuasan tersendiri."
Daging Segar Farm Fresh sudah mempunyai hampir 50 rangkaian dan syarikat miliknya adalah yang kedua lahir sebaik saja syarikat itu mula beroperasi.
INFO:
Nama: Herni Azura Ghazali
Jawatan: Pengarah Urusan Daging Segar Farm Fresh
Lokasi pejabat: Kota Damansara, Selangor
Pendidikan: Ijazah Sarjana Muda Komunikasi Massa, Universiti Hawaii Pacific, Amerika Syarikat
Sumber: myMetro
Foto: blog DagingSegarDelivery
0 comments:
Post a Comment