ATTENTION !!!

Tuesday, October 6, 2009

Kedai Tayar Online TYREPAC

(Post: Bahasa Melayu)
"Akan sentiasa ada permintaan bagi tayar. Ini kerana, setiap kereta sama ada yang lama atau baru akan tiba masa untuk menukar tayar. Kami juga melihat potensi yang hebat di Malaysia, memandangkan ia merupakan pasaran sedan terbesar di Asia."

Proses membeli tayar kenderaan boleh menjadi rumit terutamanya jika anda mempunyai 'sifar' pengetahuan tentangnya.

Dengan wujudnya laman web pembelian tayar Tyrepac yang dilancarkan baru-baru ini, pengguna boleh membuat penilaian dan keputusan sendiri tentang tayar yang hendak dibeli.

Portal tayar pertama dan terbesar di Asia itu menghimpunkan maklumat komprehensif tentang saiz, spesifikasi, harga bagi pelbagai jenama tayar dan pembeliannya. Ia berasaskan konsep online tyre hypermarket yang popular dan sangat berjaya di Amerika Syarikat (AS) dan Eropah.

Beribu pejabat di Singapura, portal Tyrepac didedikasikan buat pengguna-pengguna di Asia.

Pada masa ini, ia beroperasi di Hong Kong, Korea, China dan Malaysia. Ia bakal memperluaskan operasinya ke Indonesia, Filipina, India, Jepun, Australia dan New Zealand pada masa akan datang.

Pelancarannya juga dianggap sebagai satu revolusi baru dalam pembelian tayar di Asia termasuk negara ini.

"Respons yang kami terima sejak ia mula dilancarkan di Singapura enam bulan lalu sangat fenomena. Kami telah tersenarai sebagai sepuluh laman jualan dalam talian paling banyak dilayari sebaris dengan laman dalam talian gergasi, Amazon. Ini menunjukkan potensi yang amat luas dalam industri peruncitan secara talian di Asia," kata Pengurus Besar Tyrepac Asia Tenggara, Tyrepac Pte. Ltd., Adrian Thio ketika pelancarannya di sebuah restoran di The Curve, Mutiara Damansara, Petaling Jaya, Selangor.

Laman web baru itu bersifat seperti stor sehenti dalam talian yang komprehensif.

Bayangkan, tanpa perlu ke kedai atau ke bengkel kereta, anda boleh membuat perbandingan harga dan melihat gambar produk tayar hanya dengan duduk di atas kerusi anda.

Terdapat sembilan jenama tayar kesemuanya iaitu Goodyear, Dunlop, Sime Tyres, Pirelli, Kumho, Continental, Yokohama, Cooperties dan Corsa.

Portal laman web itu juga bersifat intuitif dan mempunyai antara muka yang mudah dikendalikan. Ia membuatkan kerja mencari tayar yang bersesuaian dengan model kereta anda menjadi mudah.

Untuk memudahkan pencarian, pada laman utama web, anda perlu mengisi maklumat mengenai kenderaan anda menerusi senarai jenama kenderaan, modelnya dan tahun pembuatan yang tersedia.

Terdapat kira-kira 30 jenama kenderaan kesemuanya termasuk kenderaan buatan tempatan seperti Perodua dan Proton.

Berdasarkan maklumat yang diberikan, ia secara automatik memberitahu saiz atau dimensi tayar kereta anda. Kemudian, ia menyenaraikan seleksi jenama atau model tayar yang bersesuaian dengan kenderaan anda.

Menawarkan pembelian secara dalam talian, pelanggan kemudiannya boleh melakukan pembelian secara terus di hujung jari.

Selepas pelanggan membuat pembelian, Tyrepac akan mengesahkan tempahan tersebut dengan pelanggan dan ia akan menghubungi pusat pemasangan tayar serta-merta. Terdapat hampir 70 pusat pemasangan tayar Tyrepac di seluruh negara.

Pelanggan kemudian memilih tarikh untuk tujuan pemasangan. Tarikh tersebut mestilah selepas dua hari membuat pembelian.

Tyrepac selepas itu akan mengesahkan penghantaran tayar sehari sebelum tarikh yang telah dipersetujui untuk pemasangan. Ia bagi memastikan tayar tersebut sudah ada apabila pelanggan tiba ke pusat pemasangan pada hari pemasangan.

Tyrepac turut menawarkan konsultasi bagi mereka yang memerlukan. Mereka boleh dihubungi menerusi telefon dan e-mel. Perunding-perunding Tyrepac turut dilatih untuk membantu pelanggan memilih tayar terbaik bersesuaian dengan keperluan, bajet dan gaya hidup pelanggan.

Menurut Thio, syarikat itu merancang untuk memiliki 150 pusat pemasangan di Malaysia pada hujung tahun ini dengan memperkasa khidmat pelanggannya.

CONTACT INFO:
Email: info@tyrepac.com.my
Telefon: 03-77839309

Sumber: Kosmo! Online

Bookmark and Share

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

Unique Visitors

More Ideas to Make Money

Business Blogs Entrepreneurship Blogs - SatuJutaIdea

::::: Satu Juta Idea | Berkongsi Idea Menjana Pendapatan ::::: Copyright © 2008-2011 SatuJutaIdea :::::

::: Setiap artikel, foto, logo, jenama dan trademark adalah hakmilik pemiliknya. :::
::: Idea yang dikongsi di sini adalah sebagai panduan sahaja. Kejayaan menjana pendapatan adalah bergantung kepada pelbagai faktor dan risiko. :::