ATTENTION !!!

Thursday, October 21, 2010

Softfea Beauty Essence

(Post: Bahasa Melayu)
" Sejak kecil Norazam Shah Ibrahim (Azam) terdedah kepada bidang kecantikan dan kesihatan. Apa tidaknya, arwah bapa azam, Ibrahim Abd Rani berkecimpung dalam dunia perniagaan kosmetik Madinah dan wakil tunggal kosmetik Zaitun Industries manakala ibunya, Sepiah Dollah, 58 pula seorang jururawat yang sangat menitik beratkan aspek kesihatan. Ibunya yang juga merupakan tulang belakang azam juga sudah lama membuka toko jamu dan kosmetik. "

Persekitaran itu membuatkan anak kelahiran Pulau Pinang ini menjadi seorang yang peka dengan aspek tersebut. Lantaran tidak hairanlah dia menjadi ahli perniagaan berasaskan kosmetik.

Lebih menarik, lelaki berusia 33 tahun ini mencuba sendiri keberkesanan produk Softfea Beauty Essence dan minuman kesihatan, Softfea Orange Fiber Diet Drink. Hasilnya selepas mencuba produk tersebut, kulitnya semakin berseri dan berat badan berkurangan.

"Saya sangat meminati bidang perniagaan, seperti yang diketahui sembilan daripada 10 sumber rezeki di muka bumi ini adalah daripada perniagaan. Keluarga terutama ibu dan isteri, menjadi pendorong utama untuk saya berkecimpung dalam dunia perniagaan."

"Saya pilih perniagaan berasaskan kecantikan dan kesihatan kerana bidang ini mempunyai pasaran yang luas. Saya yakin semua orang tanpa mengira jantina mahupun pelbagai lapisan masyarakat mahu kelihatan cantik. Hasrat untuk memiliki rangkaian produk kecantikan dan kesihatan sudah lama saya impikan."

"Kami sekeluarga membuat perancangan rapi agar impian ini menjadi kenyataan. Justeru, kami sepakat menghantar adik perempuan saya melanjutkan pelajaran dalam jurusan Farmasi di University Of Sunderland, United Kingdom."

"Selepas dia tamat pengajian, barulah kami menghasilkan produk Softfea berdasarkan pengetahuan dan pengalaman yang ditimba oleh adik semasa berada di luar negara."

"Setahun membuat kajian dan mencuba sendiri keberkesanan produk ini barulah kami memasarkannya di pasaran," cerita Azam yang mendapat ilham menamakan produk tersebut sempena nama ibunya.

Emas mutiara kandungan istimewa
Bercerita mengenai kelebihan produk yang dikeluarkan oleh Syarikat Kaisar Venus (M) Sdn Bhd ini, Azam menjelaskan Softfea Beauty Essence yang terdiri dari rangkaian krim UV, krim malam, sabun dan penyegar membuatkan wanita kekal anggun sepanjang masa.

"Produk kecantikan kami menggunakan teknologi nano dan dihasilkan daripada bahan semula jadi seperti buah-buahan. Paling istimewa, Softfea Beauty Essence mengandungi ekstrak emas mutiara, bearberry, protein soya, vitamin E dan herba terpilih."

"Kombinasi kandungan ini dikatakan mampu mengatasi masalah jeragat, jerawat, resdung, kulit kusam, kulit tidak sekata dan mengurangkan kedutan serta garis-garis halus di wajah. Selain itu, ia juga dipercayai mampu menganjalkan kulit wajah, merangsang peredaran darah serta menyingkirkan toksin."

"Produk kami bebas daripada bahan kimia berbahaya 'hydroquionone' dan bertindak secara semula jadi mencantikkan kulit wajah. Lantaran, pengguna hanya akan mengalami perubahan positif selepas menggunakan produk ini sekurang-kurangnya tiga minggu," ujarnya.

Tidak hanya membataskan diri kepada penghasilan produk kecantikan, Azam bersama keluarga mendapat idea menghasilkan formula minuman kesihatan yang dinamakan Softfea Orange Fiber Diet Drink.

"Minuman ini kaya dengan Vitamin C dan Vitamin E serta mengandungi ekstrak teh hijau. Jika mengamalkan minuman ini secara rutin, pengguna dikatakan mampu mengatasi masalah berat badan, perut buncit, sembelit dan kelesuan."

"Ia bertindak dengan mengawal selera makan, menghalang pembentukan lemak, meningkatkan metabolisme dan menukarkan karbohidrat kepada tenaga. Rasanya yang enak seperti jus Oren membuatkan pengguna begitu meminati minuman ini," kata Azam.

Tembusi pasaran antarabangsa
Ditanya mengenai perancangan masa depan, anak sulung daripada tiga beradik ini mahu menghasilkan rangkaian produk kecantikan, kesihatan dan kosmetik yang lengkap serta menyimpan impian memasarkannya ke peringkat antarabangsa.

"Insya-Allah kini kami dalam proses menghasilkan rangkaian penjagaan badan, rambut, alat solek dan banyak lagi produk kosmetik lain. Alhamdulillah, walaupun produk ini baru dipasarkan sekitar Februari 2010 namun sambutan yang diterima sangat menggalakkan."

"Sehingga kini kami sudah mempunyai stokis di seluruh negara dan berjaya menembusi pasaran Brunei serta Singapura. Dalam waktu terdekat, produk kami akan dipasarkan di Dubai dan London."

"Kami sangat teliti mengenai kualiti produk. Kesemua produk bebas kesan sampingan dan mendapat sijil halal serta menepati piawai pengeluaran. Lantaran, kami tidak mempunyai masalah untuk bersaing dengan produk lain di arena antarabangsa," jelas Azam.

Menunggang motosikal rentasi negara
Walaupun sibuk menguruskan perniagaan, anak muda ini bijak mencuri masa untuk diluangkan bersama keluarga dan dirinya sendiri. Azam gemar bersantai bersama keluarga di rumah mahupun melakukan aktiviti luar.

"Saya dan adik beradik lain sering pulang ke kampung melawat ibu. Biasanya apabila semua anak-anak berkumpul, ibu akan masak makanan kegemaran kami. Jika bersama isteri pula, saya suka bersenam di gim dan membeli belah," katanya.

Minat terhadap sukan permotoran mendorong Azam menyertai kelab motor HOG. Dia yang memiliki sebuah motosikal jenama Harley Davidson sering mengikuti konvoi jelajah di dalam dan di luar negara.

"Menunggang motosikal memberi kepuasan kepada saya, ia juga meredakan tekanan dan mengeratkan silaturrahim. Sepanjang berjinak dalam sukan ini, saya bersama ahli pasukan pernah mencipta rekod berkonvoi selama 24 jam dari Johor ke Thailand. Kejayaan kami dicatatkan dalam Book Of Record. Inilah antara kenangan manis yang tidak dapat saya lupakan," ujarnya.

Sumber: Mingguan Wanita

Bookmark and Share

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

Unique Visitors

More Ideas to Make Money

Business Blogs Entrepreneurship Blogs - SatuJutaIdea

::::: Satu Juta Idea | Berkongsi Idea Menjana Pendapatan ::::: Copyright © 2008-2011 SatuJutaIdea :::::

::: Setiap artikel, foto, logo, jenama dan trademark adalah hakmilik pemiliknya. :::
::: Idea yang dikongsi di sini adalah sebagai panduan sahaja. Kejayaan menjana pendapatan adalah bergantung kepada pelbagai faktor dan risiko. :::