ATTENTION !!!

Friday, September 3, 2010

Restoran Kelantan Delights

(Post: Bahasa Melayu)
" Mereka yang menggemari keenakan sajian negeri Cik Siti Wan Kembang seperti nasi kerabu atau nasi dagang, Restoran Kelantan Delights boleh menjadi lokasi sesuai untuk berbuka puasa. "

Lokasi yang terletak di Sooka Sentral, Jalan Stesen Sentral, Kuala Lumpur amat strategik untuk dikunjungi terutama bagi mereka yang bekerja di kawasan sekitarnya.

Tarikan utama bufet Ramadan pada tahun ini pastinya lauk pauk dan manisan dari Kelantan. Menariknya, seleksi hidangan yang tidak terlalu banyak tetapi eksklusif membuatkan anda lebih mudah untuk memilih lantas menikmatinya.

"Menu kami sentiasa bertukar. Setiap hari sebanyak 12 aneka pilihan boleh dicuba. Juadah utama yang menjadi permintaan pelanggan setia ialah nasi kerabu dan nasi dagang."

"Kalau dua menu ini tidak ada, memang pengunjung akan tertanya-tanya. Jadi saya ambil keputusan untuk mengekalkan menu tersebut sepanjang Ramadan," jelas Pengerusi Eksekutif Kelantan Delights, Juhaidi Yean Abdullah.

Dalam pada itu, Kelantan Delights turut tidak lupa untuk menghidangkan pengunjung dengan menu popular dari negeri lain.

Bagaimanapun, bagi anda yang tidak mahu menikmati kedua-dua nasi tersebut tidak perlu bimbang. Ini kerana lauk pauk lain seperti ayam masak lemak cili api, ayam goreng rempah, siakap sambal, udang sambal dan ikan bakar disediakan untuk dimakan bersama nasi putih.

Tambah membangkitkan selera apabila anda boleh menikmati seleksi mi, bihun dan kuetiau sup. Uniknya, sup tersebut menggunakan ramuan rebusan tulang lembu.

Restoran yang turut menyediakan ruang makan ala kampung seperti sudut bersila dibuka sehingga pukul 9 malam. Selain itu, bagi anda yang ingin menikmati panorama indah kota Kuala Lumpur boleh memilih berbuka di ruang luar.

Sumber: Kosmo! Online

Bookmark and Share

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

Unique Visitors

More Ideas to Make Money

Business Blogs Entrepreneurship Blogs - SatuJutaIdea

::::: Satu Juta Idea | Berkongsi Idea Menjana Pendapatan ::::: Copyright © 2008-2011 SatuJutaIdea :::::

::: Setiap artikel, foto, logo, jenama dan trademark adalah hakmilik pemiliknya. :::
::: Idea yang dikongsi di sini adalah sebagai panduan sahaja. Kejayaan menjana pendapatan adalah bergantung kepada pelbagai faktor dan risiko. :::