ATTENTION !!!

Monday, March 30, 2009

Kek Cawan Dimplecake

(Post: Bahasa Melayu)
"Kek yang saya sediakan ini mampu bertahan seminggu jika dalam keadaan terdedah dan lebih lama dari tempoh itu, andai disimpan di dalam peti sejuk."

Bagi Siti Hawa Mohd Ariff yang sudah dua tahun menerima tempahan kek cawan berkata setiap kek dihasilkan menyajikan ciri moden namun praktikal.

"Kek cawan tidak sekadar menampilkan rupa yang cantik tetapi sedap dimakan."

Keistimewaan ditawarkan Siti Hawa ialah setiap kek cawannya tidak akan mengutarakan hiasan serta warna yang sama.

Malahan, perisa adunan gula halus (aising) boleh dipilih daripada buah-buahan seperti pisang, strawberry dan banyak lagi di samping coklat, mentega dan sebagainya.

Penyediaan kek dari rumah bagaimanapun kata Siti Hawa menuntut daya kreativiti tinggi dan disusuli usaha berlipat ganda.

Ini penting dalam memastikan juadah kek disediakan menonjolkan kepelbagaian rasa, rupa tersendiri dan paling utama, menyelerakan.

Meskipun, serbuk penahan diakui membantu memanjangkan hayat kek, Siti Hawa tidak berminat menggunakannya dalam adunan kek. Sebaliknya, kesegaran kek dipastikan dengan cara menyiap adunan kemudian membakarnya sehari sebelum majlis berlangsung.

INFO:
Bilangan tempahan minimum: 50 biji kek sebesar ukuran siling 50 sen

Tempahan kek secara online iaitu melalui blog Dimplecake

Sumber: Berita Harian Online

Bookmark and Share

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

Unique Visitors

More Ideas to Make Money

Business Blogs Entrepreneurship Blogs - SatuJutaIdea

::::: Satu Juta Idea | Berkongsi Idea Menjana Pendapatan ::::: Copyright © 2008-2011 SatuJutaIdea :::::

::: Setiap artikel, foto, logo, jenama dan trademark adalah hakmilik pemiliknya. :::
::: Idea yang dikongsi di sini adalah sebagai panduan sahaja. Kejayaan menjana pendapatan adalah bergantung kepada pelbagai faktor dan risiko. :::